четвер, 8 грудня 2022 р.

Насильство : про що варто знати

В бібліотеці відбулася відеопрезентація "Насильство: про що варто знати". Учасники заходу більше дізналися про булінг, його види та наслідки. Потім в дружньому колі бібліотекар разом з дітьми розібрали схему булінгу та відповідальність за вчинення дій, які чинять моральний, матеріальний чи психологічний тиск. Бібліотекар розповіла  історію про мудреця, ознайомила відвідувачів бібліотеки з притчею "Скільки важить сніжинка?"

Що робити, якщо Ви стали жертвою булінгу?

– Не панікуйте, не замикайтесь у собі, не намагайся вирішити проблему самотужки.

-Не бійтесь просити про допомогу: поговоріть з тим, кому довіряєте. Це можуть бути батьки, друзі, вчитель або спортивний тренер, психолог освітнього закладу, старший брат/старша сестра, інші родичі.

– Не оправдовуйте кривдників. Ніхто не заслуговує цькувань, і ніщо не виправдовує булінгову поведінку.

– Намагайтеся бути в оточені людей, особливо на перервах, під час обіду.

– Вчіться керувати своїми емоціями. Адже відчувати гнів та засмучуватись – нормально, проте це надає більшої сили кривдникові або кривдниці. Багатьом допомагає рахувати до десяти, глибоко дихати .

Пам’ятайте: бути іншим – не ваша провина, а ваша особливість, унікальність. Кожен має право бути самим собою.

Слова, з якими ми звертаємося одне до одного, важать дуже багато: добрими, лагідними можна підняти людині настрій, зробитим її щасливою, а злими і жорстокими - засмутити, образити, принизити. Про це потрібно пам'ятати під час спілкування і конфлікту, щоб не зіпсувати стосунків назавжди.







 

Немає коментарів:

Дописати коментар