четвер, 14 травня 2020 р.

Міжнародний день сім’ї

 Міжнародний день сім’ї встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році і відзначається щорічно 15 травня.  Сім’я як основний елемент суспільства була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. Завдяки сім’ї міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу!
У всі часи по відношенню держави, а також по становищу сім’ї в суспільстві судили про розвиток країни. Це тому, що щасливий союз сім’ї і держави - необхідна запорука процвітання і добробуту її громадян.
З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона - джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, то, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина. Благополуччя родини - ось мірило розвитку і прогресу країни.


Приємні спогади до Міжнароднього дня сім'ї.
(2017 рік)        І на святі, на родиннім...  
У нашій країні завжди існувало дуже багато свят, які призначені для шанування тих чи інших людей за їх особливі заслуги перед державою і всесвітом. Найвеличнішими та найзворушнішими серед них для всіх українців є День матері та День сім'ї, які святкуються в ці травневі дні. Саме в ці дні від усієї душі вітають матерів, батьків і дякують їм за любов та турботу.
                           
 15 травня  бібліотека села Малий Фонтан зібрала своїх читачів на  родинне свято "Родина, родина - від батька й до сина"Відкрили захід ведучі - завідуюча бібліотекою та завідуюча клубом, які розповіли про сімейні цінності, традиції та народні звичаї, що передаються з покоління в покоління.
У виконанні учнів Малофонтанської школи прозвучали вірші про родину та інсценізація "Батьки-чомучки" (за віршем А. Костецького). Святкову атмосферу допомогла створити гарна музика.
 Усі бажаючі могли оглянути книжкову виставку "Моя родина і я - читацька сім'я", представлену бібліотекарем.


        ( 2016 рік )      Родинне свято у Малому Фонтані

 У Малофонтанському клубі пройшов родинний вогник "Я людина, ми - родина, дім наш - Україна" до Міжнародного Дня сім'ї. Захід організували та провели завідувачка бібліотекою  та завідувачка клубом. 
 Бібліотекар познайомила присутніх з сімейними цінностями, традиціями та народними звичаями, що передаються з покоління в покоління на нашій українській землі. У виконанні Ірини Попенко прозвучала зворушлива пісня про родину.
 Цікаві конкурси, запропоновані ведучими заходу, залучили до участі майже всю аудиторію заходу. Молоді сім'ї Малого Фонтану мали змогу дружньо позмагатися між собою за перемогу. Кожна родина поділилася своїми талантами, здібностями, відчула теплоту сердець, доброту і любов, злагоду сердець інших сімей. Святкову атмосферу  допомогла підтримувати гарна музика. Всі бажаючі познайомились з  книжковою виставкою "Родина, як зірка єдина", розробленою та представленою бібліотекарем. А покидали свято з гарним настроєм, усміхненими обличчями дітлахів та невеличкими дарунками.Такі заходи зміцнюють не тільки родини, а й сільську громаду в цілому.


 ( 2015 рік )                 Берегиня людських цінностей

 14 травня у   Малофонтанському клубі до Всесвітнього дня сім'ї бібліотекар  та завідувачка клубом  зібрали за круглим столом молодих матусь з дітьми на захід "Одна калина за вікном, одна родина за столом." 
 Розповіді про  рід, родини, родовід, родинні традиції перемежались   різноманітними конкурсами: "Ріпка", "Хто кого переспіває", хто кого переграє... У гостинному залі приємно було чути дитячий сміх, щебетання і тупотіння дитячих ніжок. Діти охоче спілкувалися, гралися і танцювали. За чашкою чаю матусі обмінювалися між собою рецептами дитячої кухні, тонкощами сімейного виховання, секретами щасливої родини, частувалися солодощами. 
  Кожна родина поділилася своїми талантами, здібностями, відчула теплоту і доброзичливість організаторів зустрічі та щирість співрозмовників.
Святкову атмосферу допомогла створити гарна музика і душевна добірка пісень про матусь, а  виставка-експозиція "Папа, мама, я - щаслива сім'я", з фотографіями улюблених чад одразу привернула увагу родин. 
Всіх присутніх об'єднував єдиний материнський порив - виростити своїх дітей під мирним небом, щасливими і здоровими. 

Немає коментарів:

Дописати коментар