середу, 6 листопада 2019 р.

Ти наше диво калинове, кохана українська мова

 9 листопада - День української мови та писемності. Саме до цієї дати у Малофонтанській сільській бібліотеці пройшла літературна вікторина "Ти наше диво калинове, кохана українська мова"
 Велична, щедра і прекрасна мова.
Прозора й чиста, як гірська вода,
Це України мова барвінкова,
Така багата й вічно молода.
Мова - це важливий чинник самовизнання нації, надійна основа розвитку країни, загартована багатовіковою історією та відточена творчістю найталановитіших українських письменників. 

 Саме мова є душею нації, її генетичним кодом, адже у її глибинах народилося культурне надбання, яким так пишається український народ. Без рідної мови жодна людина не здатна почуватися повноцінною частиною свого народу, його історії та культури.
 Весь світ віддає шану великим володарям українського слова - Т. Шевченкові та Франкові, Лесі Українці та Коцюбинському, Нечуєві-Левицькому та Сковороді, Котляревському та багатьом іншим майстрам слова, що довели милозвучність та багатство мови, щоб передати нам цей дорогоцінний скарб.
 Працівники культури провели літературну вікторину у якій діти показали себе справжніми знавцями рідної мови. Було прочитано вірші: "Яка ж багата рідна мова", "Промова про мову", "Мова-душа народу". Бібліотекар презентувала книжкову виставку "Вічне життя українського слова".

















Немає коментарів:

Дописати коментар