пʼятницю, 9 листопада 2018 р.

У рідній мові цілий світ

Українська моя рідна мово,
В кожнім слові твоїм - цілий світ!
Бачу барви у нім веселкові
І калини червоної цвіт.
 Рідна мова... Вона така неповторна, мелодійна і співуча бо ввібрала в себе гомін дібров і луків, полів і лісів, духмяний, п'янкий запах рідної землі. У народі немає більшого скарбу, ніж його мова. Бо саме мова - це характер народу, його пам'ять, історія і духовна могутність.
 У ній відбиваються звичаї, традиції, побут народу, його розум і досвід, краса і сила душі, вона його, народу, цвіт і зав'язь. Ще в дитинстві рідна мова допомагає нам пізнавати світ, відкривати для себе великий і чарівний світ життя. Без мови не може існувати й розвиватися суспільство, бо вона допомагає людям обмінюватися думками, висловлювати свої почуття, досягати взаєморозуміння, створювати духовні цінності.
 8 листопада до Дня української  писемності та мови у Малофонтанській сільській бібліотеці пройшла літературна вікторина " У рідній мові цілий світ". Учасники заходу мали можливість перевірити свої знання з української мови.
Діти із задоволенням відповідали на запитання вікторини та виконували завдання у мовних іграх. 




 Бібліотекар презентувала дітям книжкову виставку " Лунай прекрасна наша мово". На завершення заходу бібліотекар закликала користувачів шанувати і любити рідну мову, піклуватися про неї, захищати, розкривати для себе її велич й могутню силу.
 Любіть, поважайте нашу мову, адже мова, як і Україна - у нашому серці, і починається вона з кожного з нас.

Немає коментарів:

Дописати коментар