суботу, 12 травня 2018 р.

Подвиг. Перемога. Пам'ять...

 Відходять у вічність роки і люди, та залишається історична пам'ять, яка спонукає нащадків замислитися над минулим, щоб окреслити майбутнє. У ці теплі травневі дні ми відзначаємо довгождану Перемогу, яка завжди буде нагадувати про те, що довелося пережити українському народу у ті суворі часи. Жодна інша країна не зазнала таких втрат як Україна. Український народ зробив надзвичайно великий внесок у досягнення перемоги і заплатив за це чи не найвищу ціну. 

Загинуло багато українців: на фронтах, у партизанських загонах. Точної цифри втрат, на жаль, ми не будемо знати ніколи, тому, що і зараз знаходять страшні знахідки-останки непохованих воїнів, яких ніколи не порахує жодна Книга пам'яті.
Урочисте вшанування пам'яті загиблих воїнів за участю працівників культури відбулося в Малофонтанській сільській школі. Учні розповідали вірші, співали пісні: "Ішов солдат", "Червоний мак", "Не твоя війна". З промовою до присутніх звернулась староста села А.В.Гроза. 

 Наприкінці заходу були покладені квіти до підніжжя пам'ятника загиблим воїнам. Цього ж дня завідувачка сільською бібліотекою Ірина Дмитрієва та завідувачка клубом Ірина Попенко спільно з учнями Малофонтанської школи з привітаннями відвідали оселі вдов- ветеранів  В.Вєрної та Г. Криничної. Також в нашому селі залишився один ветеран В.В.В  Наталапко С.Ю..
 В цей же день вшанували віршами та квітами пам'ять невідомому, загиблому воїну біля пам'ятника.



Немає коментарів:

Дописати коментар