пʼятницю, 16 квітня 2021 р.

День довкілля та День Землі

Традиційно щороку в квітні відзначаються День довкілля та День Землі. До цієї дати в бібліотеці оформлена книжкова виставка "Вклоняємось твоїй красі природо".
День довкілля та День Землі, органічно увійшли у наше життя. За цей час вже склалися своєрідні традиції святкування.  У ці дні проводяться заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, здійснення посадок зелених насаджень, благоустрій населених пунктів та прилеглих до них територій.

  

Довкілля – це всі живі та неживі об’єкти, що природно існують на Землі або в деякій її частині. Земля, вода, повітря, флора і фауна – все це довкілля, на стан якого впливає маса чинників – від кинутого на землю недопалка, папірця до величезних сміттєзвалищ і височезних труб промислових комплексів, що отруюють димом повітря мегаполісів; від убитої тварини  до вирубаних лісів. 
Загалом День довкілля та День Землі дозволяють оцінити стан природного середовища, в якому ми живемо, надають можливість уважніше замислитися над діями, вчинками та майбутніми кроками, які кожен з нас зробить у своєму житті для збереження, відновлення довкілля та з’ясувати свою роль у збереженні нашої планети, її екосистеми і ресурсів.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар